“Ik hou nu geld over voor de creativiteitsontwikkeling van leerlingen, waar de subsidie ook voor bedoeld is.”

CultuurStation is een stichting die tot taak heeft de verbinding te leggen tussen het culturele veld en het onderwijsveld in Eindhoven. Als directeur regelt Beppie Remmits alles op zakelijk gebied en is ze verantwoordelijk voor onder andere het beleid en subsidie aanvragen.

Een stichting oprichten, daar komt wel wat bij kijken.
Hoe ontstond CultuurStation? ‘Eerst werkten we als afdeling binnen CKE, in 2017 zijn we zelfstandig verder gegaan als de onafhankelijke bemiddelaar. Als stichting dus’. Een stichting oprichten, daar komt wel wat bij kijken. ‘Daar hadden we hulp bij nodig, dus we klopten aan bij Supportpunt. Ik heb veel advies gekregen van hen om alle haken en ogen te begrijpen. Ondertussen is Supportpunt mijn steun en toeverlaat op financieel gebied geworden. Ze zorgen voor onze btw-aangiftes, de administratieve verwerking en de jaarrekening, maar ik heb ook zelf in de vier jaar samenwerking veel opgestoken.

Wij hebben een aparte situatie omdat wij werken in schooljaren, geen kalenderjaren, en daar is volop in meegedacht. Ik waardeer ook de maatschappelijke functie die Supportpunt heeft, de manier waarop ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ondersteunen. Dat mag zeker benoemd worden.’

Stichting CultuurStation
Beppie Remmits, directeur

cultuurstation.nl

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan